Eén jurk voor alle gelegenheden

Geplaats op februari 15, 2016 om 10:12


Eén jurk voor alle gelegenheden

Veel mensen denken dat ik een enorme collectie jurkjes heb. Helaas... Zó draag ik mijn favoriete jurkje zowel chique-zakelijk, als in de sportkantine als op een luie zondagochtend.

Veel mensen denken dat ik een enorme collectie jurkjes heb. Helaas... In werkelijkheid bestaat mijn garderobe naast een paar knallers voornamelijk uit basisstukken die ik op allerlei manieren combineer. De accessoires en onderkleding bepalen de uitstraling. Ideaal als je meerdere activiteiten op een dag hebt. Door kleding te kiezen zonder sterke kleurcontrasten kan ik vrijwel alles met elkaar combineren.  Zo draag ik mijn favoriete jurkje bij allerlei gelegenheden:

Chique: Je ziet er al snel chique uit met rustig ogende, verzorgde kleding.
Haar: Draag je haren glad of vast (hoeft niet super strak)
Make-up: Je kunt alle kanten op, maar houdt het in ieder geval subtiel. Met mascara en een mooie kleur op je lippen ben je al een heel eind. Oogschaduw mag, maar hoeft niet. Als het donker is kun je donkerdere kleuren dragen, bij daglicht kun je beter lichtere kleuren kiezen.  
Accessoires: Als sieraad kun je kiezen voor één opvallende armband, ketting of paar oorbellen. Als je voor minder opvallende sieraden kiest kun je zowel oorbellen als armband/ketting dragen. Zelf draag ik ze nooit alle drie tegelijk, maar misschien staat het bij jou wel heel mooi. Zorg dat jij het sieraad draagt en niet andersom. Grote sieraden laten je kleiner en slanker lijken. Zorg dat de grootte van jouw sieraden bij jouw lijf past. Hetzelfde geldt voor de tas, hoe groter de tas hoe kleiner jij lijkt.
Benen: Kies een rustige, transparante panty. De panty mag niet donkerder zijn dan het kledingstuk. Kies voor een subtiele glans. Glans maakt de benen optisch voller.
Schoenen: Zorg dat je schoenen gepoetst zijn en draag liefst een smalle schoen met een hak(je).

Sexy:  
Om een sexy-chique look te krijgen verander je een paar kleine details aan de chique look. Vervang je panty door een stay-up met een mooie boord. Trek een mooie pump aan. Doe een knoopje open of juíst verder dicht (een mooie coltrui kan enorm sexy zijn). Je kunt ook een accent aanbrengen in jouw make-up. Kies voor  ogen óf lippen.

Zakelijk:
Ook mijn zakelijke look komt grotendeels overeen met de chique look. Toch zijn er een paar verschillen. Make-up, sieraden en panty’s; ik kies overal voor een variant met minder glans.

Langs de lijn:
Soms heb je gewoon behoefte aan een snelle, praktische outfit die tegen een stootje kan en waarin je toch goed voor de dag komt.
Haar: Lekker makkelijk. In mijn geval een staart of losse vlecht.  
Make-up: Een basis make-up bestaat bij mij uit eye-liner, mascara en een blusher. In de wintermaanden gebruik ik een dagcrème met een kleurtje erin.
Accessoires: Niet noodzakelijk. Ik draag dagelijks een ring en kies daarnaast vaak voor een eenvoudig lederen armbandje.
Benen: Kies een wat dikkere panty. Ik kies vaak voor een 3D geweven panty, omdat die heerlijk zitten en tegen een stootje kunnen. Omdat de rest van deze outfit niet om aandacht vraagt draag ik soms een fel gekleurde of een fantasiepanty. Daarmee leg ik het accent op mijn benen.
Schoenen: Kan alles zijn van hippe regenlaarzen tot sneakers. Kies een panty die bij je schoenen past.

Zondagochtend:
Aankleden kan altijd nog... Ik ga voor comfort.
Haar: Lekker makkelijk. In mijn geval een knot.   
Make-up: Alleen gezichtsverzorging en mascara. Ik maak mezelf meestal pas op als ik de deur uit ga.
Sieraden: Op het nachtkastje.  
Benen: In de zomer blote benen, als het wat kouder is een legging.  
Schoenen: Welnee, lekker warme sokken. Heerlijk. 


Reageer op dit bericht: